Yealinkprovisioning

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken

Yealink provisioning W52P

Yealinkprovisioning.png


Introductie

Een Yealink W52P toestel op een zeer eenvoudige manier configureren. Dit houdt in: het instellen van de VoIP-accountgegevens en een aantal netwerkinstellingen om met de telefoon via ons platform te kunnen bellen.

Provisioning

Telefooninstellingen

Telefoon: Selecteer hier Yealink W52P en vul onder MAC-adres het MAC-adres van de telefoon in. Je kunt deze op de achterkant van het basisstation vinden.

Provisioning instellingen

Intern nummer (extensie): Ieder toestel heeft een aantal extensies. Het VoIP-account dat je gaat provisionen zet je onder een extensie. Vervolgens kun je aangeven welke lijnen op je toestel gekoppeld moeten zijn aan deze extensie. Lijnen kun je vaak selecteren met de fysieke knoppen op je telefoon. Het aantal "lijn" knoppen en het aantal ondersteunde extensies is veelal gelijk.

Lijnen: De telefoon heeft meerdere lijnen. Afhankelijk van wat er bij Telefoon is geselecteerd, is er een bepaald aantal checkboxes zichtbaar die standaard aangevinkt zijn. Hiermee kan geselecteerd worden welke lijnen van de telefoon worden gekoppeld aan de accountgegevens. We raden aan om alles aangevinkt te laten.

Provisioning accounts

Zodra bovenstaande gegevens zijn ingevuld klik je op configureer. Je zult weer in het scherm VoIP accounts terechtkomen. Wanneer je op het zojuist geconfigureerde account klikt, kun je zien dat er nu een account klaar staat voor provisioning.

Meerdere accounts configureren

Het is mogelijk om meerdere accounts te configureren door bovenstaande stappen onder verschillende accounts te doorlopen. Voor elke extensie kun je op deze manier een account klaarzetten.

Toestel instelling

Om er voor te zorgen dat het toestel weet waar hij zijn provisioning op kan halen, dien je een instelling aan te passen in het toestel. In de webinterface van het toestel dien je naar settings -> auto provisioning te gaan.

Hier in kun je de volgende instellingen overnemen. Maak vervolgens de 'User Name' en 'Password' velden leeg en zorg dat TR069 uit staat.


YealinkProvsioningW52.png


Let op: de URL is de url die je ook gebruikt voor de beheer portal met daar achter /provisioning/config/

Bijvoorbeeld: http://partner.voipgrid.nl/provisioning/config/

Daarna bevestig je de instellingen door op 'Confirm' te klikken.

Om de provisioning te starten klik je op 'Auto Provision Now'. Het toestel gaat de configuratie ophalen en vervolgens herstarten met de verkregen gegevens.

De laatste stap: opnieuw starten

Doordat het configuratieprofiel nu klaar is gezet, is het alleen nog een kwestie van het toestel opnieuw te starten. Het toestel vraagt ons bij het opstarten of er een configuratieprofiel voor hem klaar staat en je zult zien dat het toestel zich vervolgens automatisch zal aanmelden.

In de nieuwere firmwares, kan er gebruik worden gemaakt van de "Auto Provision Now" functie. Hiermee kun je makkelijk het toestel forceren om te gaan provisionen.

Opmerkingen

Is het toestel eerder gebruikt, dan is het belangrijk eerst een zogenaamde factory reset uit te voeren. Hiermee worden eventuele conflicten tussen verschillende profielen opgelost.

;